Volledig scherm
Herdershond © PZC

Duitse herdershonden uit Nederland en België nemen het tegen elkaar op

VLISSINGEN - De Duitse Herdervereniging Kringgroep Walcheren organiseert voor zondag 19 november een interland africhtingswedstrijd voor Duitse herdershonden tussen Nederland en België. 

De wedstrijd wordt het ene jaar in België en het andere jaar in Nederland gehouden. Dit jaar is Nederland aan de beurt en mag de kringgroep Walcheren de wedstrijd organiseren.

De twee landenteams, met elk tien honden, nemen het de hele dag tegen elkaar op. Elke hond moet de onderdelen speuren (drie voorwerpen), gehoorzaamheid (volgen en allerlei apporteer-oefeningen) en pakwerk uitvoeren. 

Per onderdeel moet minimaal 70 punten worden behaald. Maximaal kunnen de honden  100 punten per onderdeel behalen. De resultaten van de drie beste honden van elk team tellen mee voor het eindklassement.

Het is de 27ste editie van het interland. Tot nog toe hebben de Belgen 14 keer gewonnen en de Nederlanders 12 maal. De wedstrijd duurt  van 8.15 tot 16.15 uur, wordt gehouden op het terrein aan de President Rooseveltlaan 731a in Vlissingen en is vrij toegankelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement