Duikster filmt snotolf bij Zeelandbrug (video)

ZIERIKZEE - De snotolven zijn weer gesignaleerd in de Oosterschelde. Elk jaar rond deze tijd komen de vissen (ookwel lompvis genoemd) in de Oosterschelde om te paren. Bijzonder is de aanwezigheid van de vis niet, maar duikster Miranda Schagen uit Zierikzee maakte er zondagochtend wel een video van en geeft zo een leuk inkijkje in de Oosterschelde.

"In dit filmpje zie je een snotolf", zegt ze. "De eersten zijn begin deze maand gesignaleerd. Dit is een mannetje in zijn paaikleed. Hoogstwaarschijnlijk zal ook op deze plek het nest komen."

De snotolf is, zo meldt Wikipedia, een traag zwemmende zoutwatervis, die voorkomt in arctisch tot gematigd water in het noorden van de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee op een diepte tot 400 meter. Om te paaien en eieren te leggen gaan ze naar de bodem. In Nederland komt de snotolf in de winter naar ondiep water vlak onder de kust om daar op de steenbeschoeiing van waterkeringen de eipakketten af te zetten. Tot eind april zijn de volwassen dieren dan onder andere in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer te zien.

Leest u dit bericht op de app en heeft u ook een aardige tip voor ons? Klik dan hier.

Miranda Schagen uit Zierikzee kwam tijdens het duiken oog in oog met een snotolf en legde de vis vast op video.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement