Volledig scherm
Een politieonderhandelaar moest de dronken man van boord praten. Die had zich verschanst aan boord van een viskotter. © GinoPress

Dronken Zeeuw speelt verstoppertje voor de politie op Urker ‘drugsschip’

De politie heeft vannacht met de grootst mogelijk moeite een dronken man uit 's-Heerenhoek van een kotter in de haven van Urk weten te halen. De 36-jarige man speelde verstoppertje met de politie en klom onder meer in de mast van het vissersschip. 

Saillant detail: het gaat om de Z-181, de ‘Dubbele Senior’, die een hoofdrol speelde in een omvangrijke drugszaak waar onder andere Urkers voor werden opgepakt. 

De dronken man die de viskotter had geënterd was gewond geraakt aan zijn hoofd bij een val op de havenkade. Eenmaal aan boord verstopte hij zich voortdurend. De agenten besloten daarop voor ieders veiligheid geen ‘jacht’  op hem te maken op het schip zelf, maar een politie-onderhandelaar in te schakelen. Brandweerduikers en mensen van de KNRM in twee boten hielden de wacht in het water, voor het geval de dronken man overboord zou vallen. 

De onderhandelaar wist de dronken man van boord te praten, waarna hij werd gearresteerd en in een politiewagen werd afgevoerd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.