Drietal vast na schietpartij Vlissingen, cliënten Arduin geschrokken

videoVLISSINGEN - De politie heeft drie personen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij van donderdagavond in Vlissingen. Naar een vierde persoon, van wie de identiteit bij de politie bekend is, wordt nog gezocht.

Kort na het schietincident, dat omstreeks 20.30 uur plaatsvond op het Stadhuisplein, werden twee 23-jarige verdachten aangehouden. Een derde verdachte, 24 jaar oud, meldde zichzelf later op de avond bij het politiebureau. Het drietal is woonachtig in Vlissingen en Middelburg. 

Volledig scherm
© HV Zeeland

In de woonlocatie van Arduin aan het Stadhuisplein was donderdagavond grote ophef. Eén van de kogels ging door het glas van een algemene ruimte. ,,De cliënten zijn echt geschrokken”, zegt woordvoerder Paul Vermeij. ,,In de ruimte, een woonkamer op de begane grond,  waren vermoedelijk drie personen aanwezig. Twee cliënten en één of twee medewerkers. Er is niemand gewond geraakt, maar personeel en cliënten hebben wel van alles gezien en gehoord. Een aantal jongeren heeft gefilmd en foto’s gemaakt. Ze hebben verklaringen afgelegd aan de politie en hun materiaal afgestaan.”

Bij de schietpartij waren geen cliënten van Arduin betrokken. ,,Ze hebben er niets mee te maken.” Arduin heeft familieleden en andere betrokkenen geïnformeerd over de gebeurtenissen. ,,We proberen iedereen gerust te stellen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement