Volledig scherm
© Thinkstock

Drie Zeeuwse nieuwkomers op lijst Topcampings van ANWB

VLISSINGEN - Comfortcamping Scheldeoord Baarland, Camping Ginsterveld Burgh-Haamstede en Camping De Pekelinge Oostkapelle zijn door de ANWB toegvoegd aan de lijst met Top campings 2018. Dat is dinsdag bekend gemaakt.

Precies 180 campings in Europa mogen zich ANWB Top camping 2018 noemen. Daarvan liggen er 47 in Nederland. Onder de in totaal vijf nieuwkomers zijn dus drie Zeeuwse.  ANWB Top camping is het predikaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook dit jaar werden weer 2000 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden, telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer krijgen het predicaat ANWB Erkende camping.

Dit zijn alle Zeeuwse Top campings op de lijst: 

Ardoer Camping Westhove Aagtekerke Nederland

Ardoer Comfortcamping Scheldeoord Baarland Nederland

Ardoer Camping Ginsterveld Burgh Haamstede Nederland

Recreatiecentrum De Vogel Hengstdijk Nederland

Camping Zonneweelde Nieuwvliet Nederland

Ardoer Camping De Pekelinge Oostkapelle Nederland

Ardoer Camping De Wijde Blick Renesse Nederland

Ardoer Camping Julianahoeve Renesse Nederland

Ardoer Strandpark De Zeeuwse Kust Renesse Nederland

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement