Volledig scherm
© Shutterstock

Drie nieuwe coronadoden in Zeeland

GOES - In Zeeland zijn sinds gisteren drie mensen overleden door het coronavirus. Daarmee komt het totaal nu op zestien. Dat meldt de GGD.  

Het aantal met het coronavirus (COVID-19) besmette patiënten bij het ADRZ is op dit moment 22. Hiervan liggen er 11 op IC en is er één komen te overlijden. Dit brengt het totaal aantal overlijdens op acht. Het aantal ontslagen patiënten, die in thuisisolatie zitten, is 17.

Bij ZorgSaam in Terneuzen zijn 23 patiënten met het coronavirus opgenomen, waarvan 8 patiënten op IC en waarvan het grootste deel van buiten Zeeland komt. Op dit moment is er binnen de ouderenzorg één bewoner besmet met het coronavirus. Tot en met vandaag zijn er drie patiënten in het ziekenhuis aan het Covid-19 virus overleden. Verder zijn gisteren twee patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal konden er sinds begin maart zestien Covid-patiënten terug naar de thuisomgeving.  

In Zeeuws-Vlaanderen zijn er volgens de GGD op dit moment in totaal 41 inwoners positief getest op COVID-19. In heel Zeeland zijn dat er 194. Gisteren zijn zeventien mensen positief getest. Het gaat om inwoners uit de gemeenten Goes (3), Hulst (1), Middelburg (1), Schouwen-Duiveland (2), Terneuzen (5), Tholen (3) en Vlissingen (2). 

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat is genoemd, benadrukt de GGD. Dat komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest, maar vooral zorgverleners en patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden.