Johan Witte uit Spui, beter bekend als Bolletje, zoals hij geportretteerd is in het boek over bijnamen van Frank Deij.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Witte uit Spui, beter bekend als Bolletje, zoals hij geportretteerd is in het boek over bijnamen van Frank Deij. © Archief Frank Deij

Drie keer raden hoe de Papkookster haar man vermoordde; en nog een hoop andere bijnamen

REPORTAGEVLISSINGEN - Iedereen kende haar als De Papkookster. Zo heette ze niet, natuurlijk, maar sinds de Zeeuwse haar man om het leven bracht - drie keer raden hoe - was dat haar bijnaam. En kom daar nog maar eens van af. Nog altijd dragen veel Zeeuwen een bijnaam. Zo gewoon als vroeger is het echter niet meer.

  1. Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongronden? We gaan op kraamvisite!
    Podcast

    Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongron­den? We gaan op kraamvisi­te!

    Een Exmoorpony is groot, niet zo aaibaar en een fantastische grasmaaier bovendien. Allemaal redenen voor boswachter Alex de Visser om zijn kudde wilde Exmoors op natuurgebied de Vroongronden te koesteren. En nu is het kraamtijd. Achter elkaar werden maar liefst 9 veulentjes geboren. Verslaggever Esme Soesman en Noortje de Kroo gaan samen met de boswachter op kraamvisite. Hoe dat ging? Luister mee in de nieuwste aflevering van de PZC deze week. Ondertussen hoor je waarom een haas bij een koe hoort en een paard bij een konijn. En waarom heeft de veldleeuwerik het zo naar zijn zin bij deze kudde pony's? Je hoort het in de podcast!