Volledig scherm
© Thinkstock

Drie jaar cel geëist voor pinpasfraude in Goes en Middelburg

MIDDELBURG - Tegen de 30-jarige H. S. uit Tilburg is een gevangenisstraf van drie jaar geëist. De zaak tegen de illegaal in Nederland verblijvende S. diende vandaag voor de rechtbank in Middelburg. 

S., die zich beroept op zijn zwijgrecht, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij achttien zaken van pinpasfraude die tussen eind 2016 en eind oktober vorig jaar in diverse steden in Nederland plaatsvonden. 

Daarbij werden voornamelijk hoogbejaarde mensen het slachtoffer en verdween er meer dan honderdduizend euro in de zakken van S. 

Het systeem was zoals in dit soort misdrijven te doen ‘gebruikelijk’: als de oudere mensen in de supermarkt boodschappen deden en bij de kassa met de pinpas betaalden, keek een handlanger over hun schouder mee.

Eenmaal buiten werd het potentiële slachtoffer met een smoes aangesproken of naar de weg gevraagd, de portemonnee gerold en binnen de kortste keren verdween er - soms binnen enkele minuten - geld van de bankrekening van het slachtoffer. 

Schadeloos

Inwoners van Venlo, Tilburg en Rotterdam werden de dupe van de praktijken van S. Maar ook enkele inwoners van Goes en Middelburg waren de pineut . Overigens zijn de gedupeerden door hun bank schadeloos gesteld. 

De raadsman van S. stelt dat zijn cliënt moet worden vrijgesproken omdat de camerabeelden waarop hij zou zijn herkend een slecht en onbetrouwbaar beeld geven. S., die inmiddels zeven maanden in voorarrest zit, is al eerder voor dergelijke vergrijpen veroordeeld. De officier van justitie kondigde tevens aan S. te willen ‘plukken’, oftewel het geld af te pakken dat hij met zijn criminele activiteiten binnen harkte. 

Uitspraak over twee weken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement