Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere editie van het Muziekfestival Nisse. © MFN

Drie dagen vol variatie op Muziekfestival Nisse

Drie totaal verschillende dagen, vol met eten en drinken, kunst, vintage en muziek in een historische omgeving. Dat is het Muziekfestival Nisse, dat van morgen tot zondag wordt gehouden in het hart van het plattelandsdorp.

Op het Dorpsplein in Nisse – onder de hordes lindebomen - wordt deze week alles in gereedheid gebracht voor het aankomende ‘dorpsfeest’. Cecilia Martens is al tien jaar betrokken bij de organisatie en maakte mee hoe twee jaar geleden het festival een verandering doormaakte. ,,Het is ooit begonnen als een klein feestje voor Nisse. Een paar vrienden organiseerden een concert in hun eigen tuin. Inmiddels is het uitgegroeid tot een muziekfestival van naam. Jarenlang werd licht klassieke muziek gebracht, afgewisseld met folk en wereldmuziek. Toen in het voorjaar van 2016 programmeur René de Dreu besloot te stoppen, zijn we een andere weg ingeslagen. Het muziekgenre is toegankelijker geworden en er is meer beleving rondom het festival. Meer kramen en meer diversiteit.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.