Volledig scherm
PREMIUM
Douwe Eisenga: ,,Zelf je werk spelen is zó intiem en het voelt op een of andere manier heel eerlijk.” © Brendon Heinst

Douwe Eisenga: ‘Dit album voelt als een debuut’

videoMIDDELBURG - De Middelburgse componist Douwe Eisenga presenteert een album waarin hij voor het eerst zijn werk zelf speelt, op de piano.

Hij componeerde, anderen voerden zijn werk uit. Zo ging het 30 jaar lang bij Douwe Eisenga (57). ,,Ik speelde vroeger wel in popbandjes. Maar toen ik compositie ging studeren aan het conservatorium in Groningen, kwam ik in een andere wereld terecht. Er waren daar tientallen mensen die veel beter speelden dan ik. Het leek me voor iedereen beter dat ik me bij het componeren hield. Dat idee heb ik heel lang volgehouden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In Cityhotel Wood kan iedereen komen eten en de elektrische hotel auto lenen
    PREMIUM

    In Cityhotel Wood kan iedereen komen eten en de elektri­sche hotel auto lenen

    Eva en Bennie van de Parel, de exploitanten van het nieuwe Cityhotel Wood, willen gerechten aanbieden waarbij groenten de hoofdrol krijgen, zegt de 33-jarige Bennie die jarenlang leiding gaf in de keuken van Van der Valk Goes. ,,Vlees en vis krijgen een bijrol maar zijn natuurlijk ook te krijgen.” Hij kiest er bewust voor het restaurant The Green Room open te stellen voor iedereen. ,,Want koken is zijn passie”, zegt Eva met een grote glimlach.