Volledig scherm
Een krot aan de rand van Graauw. © Peter Nicolai

Door Zeeuws sloopfonds zijn afgelopen 6 jaar 1000 woningen gesloopt of opgeknapt

MIDDELBURG - In Zeeland zijn de afgelopen zes jaar met subsidie van de provincie meer dan duizend woningen gesloopt, vernieuwd of samengevoegd. Dinsdag heeft het dagelijks provinciebestuur opnieuw een miljoen euro beschikbaar gesteld als sloopsubsidie.

De officiële naam van het sloopfonds is de Provinciale Impuls Wonen (PIW). Het geld is bedoeld om verpaupering tegen te gaan. ,,We wilden zeven jaar geleden iets doen aan de leegstand in Zeeland", zegt gedeputeerde Carla Schönknecht (VVD). ,,Die was ontstaan door verpauperde woningen. Zo is de PIW geboren.” Inmiddels is de achtste ronde uitgeschreven. Van 15 februari tot 29 maart kunnen particuliere woningeigenaren een aanvraag doen voor een deel van de miljoen euro. Via een puntensysteem wordt besloten wie geld krijgt toegekend.

Volgens Schönknecht heeft de regeling een vliegwieleffect. ,,Als iemand zijn huis opknapt, gaan anderen in de straat dat vaak ook doen. Soms zonder subsidie en soms door ook een beroep te doen op de PIW. Het is een regeling die Zeeland écht mooier maakt."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement