Volledig scherm
De zes NPO 3FM-dj's die zich in de week voor kerst tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend: Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. © NPO 3FM

Door deze Zeeuwse dorpen lopen de zes 3FM-dj’s in de strijd tegen mensenhandel

GOES - NPO 3FM heeft de route bekendgemaakt die zes dj's eind december afleggen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De estafette-wandeltocht begint op de Grote Markt in Goes en eindigt in Groningen. Onderweg doen de dj's onder meer Kloetinge, Kapelle en Kruiningen aan.

Serious Request - The Lifeline is de opvolger van het ‘glazen huis’  waarmee 3FM al jaren geld inzamelt voor stille rampen.  Dit jaar gaat het geld naar bestrijding van mensenhandel. Sinds vorig jaar zitten de dj's niet meer opgesloten, maar maken ze 24 uur per dag lopend radio.  In juli werd al bekendgemaakt dat de tocht in Goes begint. Vrijdag zijn de exacte route en de deelnemende dj's onthuld.

De drie duo's (Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen) lopen allemaal een stuk door Zeeland. Woensdag 18 december om 14.00 uur vertrekt de eerste groep vanaf de Grote Markt. Via Kloetinge, Kapelle, Biezelinge, Schore en Hansweert komen ze om 20.00 uur aan in Kruiningen.

Vanaf daar neemt het volgende duo het stokje over. Doel is om 2.00 uur ‘s nachts aan te komen aan de voet van de Oesterdam. Onderweg doen de dj's Oostdijk, Krabbendijke en Rilland aan.  Om 2.00 uur begint het laatste duo aan etappe 3 richting Bergen op Zoom. In totaal zijn er 25 etappes, waarvan de laatste op 24 december in Groningen eindigt.

Nieuw dit jaar is dat luisteraars een etappe mee kunnen lopen met de dj's. Daarvoor moeten mensen wel betalen. Het geld gaat uiteraard naar het goede doel. De radiozender roept Nederlands ook op om zelf acties en evenementen te organiseren voor het Rode Kruis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement