Dominique de Jonge geeft zich bloot tijdens een fotosessie. Met de foto's laat ze zien dat er uit een ellendige periode van behandelingen tegen kanker ook iets moois kan voortkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique de Jonge geeft zich bloot tijdens een fotosessie. Met de foto's laat ze zien dat er uit een ellendige periode van behandelingen tegen kanker ook iets moois kan voortkomen. © Patricia Winkel

Dominique heeft een dagtaak aan vechten: ‘het was een rollercoaster, slecht nieuws op slecht nieuws’

TERNEUZEN - Ruim drie jaar geleden straalde Dominique de Jonge uit Terneuzen (nu 34) in deze krant. Het leven lachte haar weer toe na een beenamputatie, na jaren vol pijn. Hoe anders is het nu met haar. Begin 2020 moest ze een borst laten afzetten vanwege uitgezaaide borstkanker. Dominique blijft strijden. Maar een heroïsche strijd is het verre van. 

 1. ‘Illegaal’ het veld op - het voetbalhart wint het van de coronamaatregelen
  PREMIUM
  Reportage

  ‘Illegaal’ het veld op - het voetbal­hart wint het van de coronamaat­re­ge­len

  Ook veel Zeeuwse voetballers wachten met smart op versoepelingen van het kabinet. De coronamaatregelen schrijven voor dat spelers en speelsters tot 27 jaar mogen trainen en onderling wedstrijden mogen voetballen - maar alleen bij hun vereniging. Veel liefhebbers lappen die regels aan hun laars, want er wordt al maanden ‘illegaal’ gevoetbald in Zeeland. We namen een kijkje bij twee wedstrijden.
 1. Foto's en verhalen op Middelburgs Bolwerk: 'Praat over depressiviteit'
  Play

  Foto's en verhalen op Middel­burgs Bolwerk: 'Praat over depressivi­teit'

 2. Thuiskoks: Confit de canard van Arjen
  Play

  Thuiskoks: Confit de canard van Arjen