Volledig scherm
Artist impression. © Delta Makelaardij

Domineesbosje bezorgt Burgh-Haamstede veel nieuwe inwoners

BURGH-HAAMSTEDE - De woningen in het Domineesbosje in Burgh-Haamstede zijn klaar. De laatste bewoners krijgen deze week de sleutel.

Tot grote opluchting van opdrachtgever Zeeuwland, want het heeft even geduurd voordat het zover was. Dertien jaar om precies te zijn. Aanvankelijk stuitte het plan op bezwaren van omwonenden die hun vrije zicht niet wilden verliezen. En toen het eindelijk kon worden uitgevoerd, waren de metselaars op.

Uiteindelijk is dat nog soepel opgelost, vertelt Marco van der Wel, directeur van Zeeuwland. ,,De aannemer heeft nog een behoorlijke ploeg bij elkaar gekregen. Van vertraging is eigenlijk geen sprake geweest.”

Duitser

De zestien woningen, verdeeld over vier blokken, hebben een half jaar te koop gestaan. Uiteindelijk zijn er zeven gekocht door mensen uit Burgh-Haamstede, twee uit de rest van Zeeland, vijf uit west-Brabant en Zuid-Holland, één uit elders in Nederland en één Duitser. Op die laatste na, van wie Van der Wel niet zeker weet of het een recreant is of niet, hebben alle bewoners zich permanent in Burgh-Haamstede gevestigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement