Dode walvis uit haven Terneuzen gehaald

videoTERNEUZEN - Bij de sluizen van Terneuzen is vanmorgen een dode walvis aangetroffen. Het vijftien meter lange dier is uit het water getakeld en ligt nu op de Goessekade.

 1. Het stormseizoen is onmiskenbaar begonnen
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Het stormsei­zoen is onmisken­baar begonnen

  Het stormseizoen is onmiskenbaar begonnen afgelopen week. In de tuin sleur ik zaterdag een grote takkenbos achter me aan. Want zaterdag is afgewaaide-takken-dag of maak-de-vlier-een-kopje-kleiner-dag. Het is nog koud ’s ochtends. Onhandig beweeg ik mezelf voort, met onder mijn armen meterslange vliertakken. De takken blijven plots haken aan, hoe kan het ook anders … een vlierstruik. ,,Nee, laat los!” klinkt mijn stem vermoeid in de stille polder.
 2. Linda verkoopt bijzonder familiehuis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkastjes toe’
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Linda verkoopt bijzonder familie­huis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkast­jes toe’

  Alsof je de filmset van de serie Mad Men binnen wandelt. De flagstones op de vloer, de panelen tegen de muren, de houten deuren met houten deurklinken: aan de Dokter Broodmanstraat in Breskens staat een heus mid century-walhalla te koop. Het is het huis dat de grootvader van Linda Puister in 1959 zelf bouwde en waar haar vader, Piet Jansen, tot zijn dood heeft gewoond. Een huis dat verhalen ademt. Dat niet zou misstaan in het Openluchtmuseum.