Parc Zonnehove in Oostkapelle
Volledig scherm
Parc Zonnehove in Oostkapelle © Jeffrey Kutterink

Dode vrouw (78) Oostkapelle: verdachte wordt moord cq doodslag ten laste gelegd

OOSTKAPELLE - De man die in mei is opgepakt in verband met de dood van een 78-jarige vrouw in Oostkapelle wordt moord cq doodslag ten laste gelegd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De verdachte moet op 3 september verschijnen voor de rechtbank in Middelburg. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het gaat dan om een zogeheten pro forma-zitting. De rechter zal dan bepalen of de man langer vast moet blijven zitten. 

De 56-jarige verdachte werd op 29 mei opgepakt op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle. Dat was vijf dagen na de vondst van een dode buurvrouw. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie loopt het onderzoek naar de zaak nog steeds. Over de stand van zaken worden verder geen mededelingen gedaan. Wat het OM de verdachte ten laste gaat leggen is nog niet bepaald, aldus een woordvoerder. Dat kan moord zijn, of doodslag, afhankelijk van het onderzoek en het bewijsmateriaal.

Commotie

De zaak heeft heel veel commotie veroorzaakt. Met name bij de bewoners van het 100 appartementen tellende complex. Met de arrestatie van de man is volgens bewoners een einde gekomen aan jarenlange terreur. De bewoners zijn bang dat de verdachte terugkeert.

Ze zeggen de afgelopen jaren meermalen bij de gemeente aan de bel te hebben getrokken over de overlast die de man veroorzaakte. In hun ogen heeft de gemeente daaraan te weinig gedaan. De gemeente Veere zegt van haar kant alles te hebben geprobeerd om te bemiddelen tussen de bewoners van Parc Zonnehove en de verdachte. Zo zijn wijkagenten, buurtbemiddeling, kerk en familie ingeschakeld. Omdat het gaat het om een koopwoning is het volgens de gemeente heel moeilijk om iemand de woning uit te zetten.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.