Vader en dochter houden elkaar vast in deze moeilijke tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader en dochter houden elkaar vast in deze moeilijke tijd. © Anne Hana

Dochter (15) teleurgesteld over uitstel zedenzaak: ‘Nu is het nóg niet voorbij’

TERNEUZEN - De jongste dochter van de verdachte vrouw in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft een wrang gevoel overgehouden aan de zitting van woensdag. Ze is teleurgesteld dat de rechtszaak tegen haar moeder, die van tien zedendelicten wordt verdacht, is uitgesteld. Ze had gehoopt het boek dit jaar te kunnen sluiten, maar de advocate van de 44-jarige Terneuzense T.D. stak daar een stokje voor door de rechtbank woensdagochtend te wraken. Ook de vader van het meisje, die met D. getrouwd is geweest,  heeft er geen goed woord voor over. ,,Ons leven kan nu nog niet verder”, zegt Christian.

 1. Garagehouder zit muisstil, zwijgt en staart wezenloos tijdens voorlezen gruwelijke details zedenzaak
  Play
  PREMIUM
  Video

  Garagehou­der zit muisstil, zwijgt en staart wezenloos tijdens voorlezen gruwelijke details zedenzaak

  MIDDELBURG - Zelden zal een verdachte zo wezenloos voor zich uit hebben zitten staren in de Middelburgse rechtbank als de 47-jarige P.P. uit Aardenburg, hoofdverdachte in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak. Urenlang was zijn blik louter gericht op het hekje waar hij achter zat, niemand durfde hij in de ogen te kijken. Ook toen officier van justitie Suijkerbuijk zijn straf eiste - 6 jaar cel plus tbs met dwangverpleging die eindeloos kan worden verlengd - gaf de garagehouder geen krimp.
 2. Zedenzaak Waterlandkerkje: misbruikte dochter smeekt rechtbank haar moeder vrij te laten ‘zodat ik nog wat tijd met haar heb’
  update 20.00 uur

  Zedenzaak Waterland­kerk­je: misbruikte dochter smeekt rechtbank haar moeder vrij te laten ‘zodat ik nog wat tijd met haar heb’

  MIDDELBURG - De inhoudelijke behandeling van de geruchtmakende Zeeuws-Vlaamse zedenzaak kende vrijdag een chaotisch verloop in de Middelburgse rechtbank. Een van de verdachten moest de zaal onwel verlaten en er waren talloze schorsingen. De zitting krijgt volgende week een vervolg, maar vandaag werd al duidelijk welk ongekend horrorscenario zich jarenlang heeft afgespeeld in Waterlandkerkje en omstreken.
 3. Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaamse zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil
  Play
  video

  Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil

  MIDDELBURG - De advocate van de Terneuzense verdachte in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft de Middelburgse rechtbank die de zaak behandelt, gewraakt. Dat betekent dat zij wil dat de rechters vervangen worden, omdat ze partijdig of vooringenomen zouden zijn. De zitting waarin de rol van de vrouw zou worden besproken, werd daarom woensdagochtend al snel stilgelegd en gaat pas in januari weer verder.
 1. Strijenham: paradijselijke natuur, maar het mist een frituur
  Play

  Strijenham: paradijse­lij­ke natuur, maar het mist een frituur

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af