Volledig scherm
Herman Ploegstra uit IJzendijke is een van de zes Zeeuwen die momenteel worden vermist. © Onbekend

Dit zijn de vermisten in Zeeland

VLISSINGEN - De vermissing van Angelique Vis-Raas uit 's-Gravenpolder is niet de enige Zeeuwse zaak. Op de website van de politie is een aparte sectie ingericht voor vermissingen.  Naast die van Angelique staan daar nog vijf Zeeuwse zaken in.

Volledig scherm
Johannes Huibert Kwist © Politie

De oudste Zeeuwse vermissing op de politiewebsite is die van Johannes Huibert Kwist waarvan sinds 4 juli 2004 elk spoor ontbreekt. Kwist vertrok die dag met een bedrijfsauto van zijn werk en keerde nooit terug. De bedrijfsauto werd in Frankrijk teruggevonden.

Volledig scherm
Drocasse Rutazihana. © Politie

Twee Rwandese zussen,  Drocasse en Bampoyineza Rutazihana, waren voor een vakantie in Nederland. Ze keerden op 9 september 2007 niet terug na het doen van boodschappen in Terneuzen. 

De  bekendste verdwijning in Zeeland is die van Herman Ploegstra uit IJzendijke. Hij keerde op 26 oktober 2010 niet terug van een bezoek aan de sportschool. Zijn auto werd teruggevonden tussen Breskens en Nummer Eén. Politie en justitie hebben het onderzoek in deze zaak dit jaar heropend.

Volledig scherm
Duangdao Pimthong. © Politie

De van oorsprong Thaise Duangdao Pimthong uit Breskens vertrok in de vroege ochtend van 30 november 2012 van huis. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.  

Volledig scherm
Rob Steijger. © Politie

Rob Steijger uit Kamperland reed op 15 februari 2015 met zijn bestelauto weg vanaf zijn huisadres. De auto werd later leeg teruggevonden op de Stormvloedkering.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondergronds leggen van stroomkabels bij Krabbendijke kost minimaal 40 miljoen
    PREMIUM

    Onder­gronds leggen van stroomka­bels bij Krabbendij­ke kost minimaal 40 miljoen

    KRABBENDIJKE - Het onder de grond leggen van de bestaande 380kV-hoogspanningslijn bij Krabbendijke gaat tussen de 40 en 60 miljoen euro kosten. De goedkoopste optie volgt grofweg de route van de huidige kabels, de duurste variant gaat met een grote boog om het dorp en loopt zelfs deels langs de A58. De derde route, die ook ten zuiden van het dorp loopt, zal zo'n 55 miljoen kosten, zo is vandaag bekend geworden.