Volledig scherm
Zeeuwse TaalHelden 2018. V.l.n.r. Wethouder Chris Dekker, Evelyn van Boven van Stichting Lezen & Schrijven, Anne-Lies Peijen, Rita Geensen en Godelieve Boerman. © Suzannah Vree

Dit zijn de drie TaalHelden van Zeeland

MIDDELBURG - Godelieve Boerman uit IJzendijke, Rita Geensen en Middelburg en Anne-Lies Peijnen uit Goes zijn verkozen tot de drie TaalHelden van Zeeland. TaalHelden zijn mensen die zich op hun eigen manier inzetten voor taal.

Met de regionale TaalHeldenverkiezingen vraagt de Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen.

Boerman is gekozen als taalheld in de categorie Taalcursist. Na het overlijden van haar man moest ze nog meer op eigen benen staan en heeft ze beter leren lezen en schrijven. Geensen is gekozen in de categorie Taalbegeleider. Zij is de eerste taalvrijwilligster die via Taalhuis Walcheren een Nederlandse vrouw begeleidt om beter te leren lezen en schrijven. Pijnen is verkozen in het categorie Bruggenbouwer. Ze wil migranten helpen de Nederlandse taal te leren om hen zelfstandig in de maatschappij te laten functioneren. 

Alle regionale TaalHelden dingen in januari mee naar de prijs van de landelijke TaalHeldenverkiezing.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement