Geke uit Urk zong met Geke’s Tiental Het lied voor de vissers ter ondersteuning van de pulsvisserij. Nu neemt ze een lied op: Red de Noordzee
Volledig scherm
Geke uit Urk zong met Geke’s Tiental Het lied voor de vissers ter ondersteuning van de pulsvisserij. Nu neemt ze een lied op: Red de Noordzee © eigen foto

Dit lied moet de vissers steunen in hun protest tegen windparken

THOLEN - Zangeres Geke van der Sloot uit Urk heeft een protestlied - ‘Red de Noordzee’ - geschreven ter ondersteuning van het verzet van vissers tegen de bouw van windparken in de Noordzee. Tholenaar Job Schot, voorzitter van de actiegroep EMK, maakte vorige week bekend dat de vissers een petitie zijn gestart tegen de ‘industrialering van de zee’.

Als tenminste 40.000 mensen de petitie ondertekenen wil EMK het als een burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer plaatsen. De vissers zijn niet de enigen die vraagtekens zetten bij het op grote schaal bouwen van windparken in zee. In april waarschuwden wetenschappers van Deltares voor de mogelijke gevolgen voor het leven in zee. Ecologen hebben herhaaldelijk gewezen op de verstoring, onder meer door geluidsgolven, van walvisachtigen en vissen. Het onderzoek was verricht in opdracht van Rijkswaterstaat.

Het is niet de eerste keer dat zangeres Geke het opneemt voor de visserijsector. Voor de pulsvissers schreef ze een lied dat ze met een kinderkoortje zong in de Tweede Kamer en in het Europees Parlement.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement