Volledig scherm
Delta / Discovery Networks (foto ter illustratie) © Thinkstock/PZC

Discovery sommeert Delta om Eurosport uit de lucht te halen

MIDDELBURG - Discovery Networks heeft Delta opgedragen om onder meer Eurosport en Discovery Channel per 5 mei uit de lucht te halen als Delta de zenders niet in het standaardpakket opneemt. Daarvoor moet Delta dan wel het dubbele betalen, over vijf jaar een bedrag van acht cijfers.

Dat zegt Delta-woordvoerder Mariska van der Hulst. Discovery Networks zei zaterdag in de PZC verrast te zijn over het bericht dat Delta de zenders van de groep (Discovery Channel, Animal Planet, ID en Eurosport) per 5 mei schrapt. Delta wil volgens Van der Hulst de zenders doorgeven, maar alleen in een betaal-pakket. 

,,Ons doel is dat televisie voor alle klanten betaalbaar blijft'', zegt Van der Hulst. ,,Als je het hebt over verdubbeling van kosten – zoals in het geval van Discovery Networks – kun je je afvragen wat er gebeurt als alle aanbieders van zenders dat gaan doen. Dan betalen we over een per jaar twee keer zoveel voor een standaardpakket. Dan is er geen sprake meer van betaalbare tv en dat willen we voorkomen.''

Dit weekend brak een storm van protest los op sociale media over het schrappen van Discovery Channel en Eurosport. Wielerliefhebbers missen daardoor belangrijke wedstrijden. Dat Fox Sports Eredivisie 1 (inclusief Fox sports go) gratis wordt, kan veel abonnees niets schelen.

Lees ook

Petitie voor behoud Discovery bij Delta krijgt massale steun
Klanten Delta boos om schrappen Eurosport en Discovery
Delta wijzigt tv-pakketten

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement