Directeur Jan Doense van Film by The Sea
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jan Doense van Film by The Sea © Lex De Meester

Directeur verwacht dat Film by the Sea in september doorgaat: ‘Het wordt wel puzzelen hoe’

VLISSINGEN - Minder bezoekers, voorstellingen online en de terugkeer van de ouderwetse drive in-bioscoop. Het festival Film by the Sea zal er anders uit gaan zien, maar directeur Jan Doense denkt dat het in september wel doorgaat. ,,Provincie, gemeente en Filmfonds zeggen: niet afschalen, ga alsjeblieft door.”

Tot 1 september zijn alle festivals afgelast. Ook als die maatregel niet wordt verlengd, is het niet vanzelfsprekend om die maand meteen een festival te organiseren. Voorbereidingen zijn lastig en vrijwel zeker moet rekening worden gehouden met de nieuwe regels van de anderhalvemetersamenleving. Film by the Sea in Vlissingen staat gepland van 11 tot en met 20 september. ,,Ik ben niet pessimistisch”, zegt Doense. ,,Het wordt puzzelen, maar ik zie allerlei mogelijkheden.” Misschien kan zelfs het uitgestelde Zeeuws-Vlaamse festival nog voor september worden ingehaald.

Quote

Qua festivalge­beu­ren zullen we dingen moeten inleveren. Het FilmBoeken­bal en het grote openingsga­la kunnen niet op de oude manier

Jan Doense, Directeur Film by the Sea