Volledig scherm
Roompot-directeur Henk van Koeveringe (r) kreeg een onderscheiding uit handen van de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann (l). © foto Lex de Meester

Directeur Roompot Van Koeveringe geridderd

MIDDELBURG - Henk van Koeveringe is woensdagvond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De directeur van Roompot Recreatie Beheer kreeg zijn koninklijke onderscheiding omdat hij via zijn bedrijf heeft bijgedragen aan de kwaliteitsverbetering van het toerisme in Zeeland. Daarnaast vervulde hij enkele belangrijke maatschappelijke functies. Hij was bestuurslid van de Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg en lid van de raad van toezicht van de Stichting Oosterscheldeziekenhuizen, waarbij hij zich heeft ingezet voor de fusie met het ziekenhuis Walcheren.

Sinds 2003 is hij betrokken bij de Stichting Vakantiedialyse, waarbij dialysepatiënten en hun familie vakantiemogelijkheden wordt geboden bij Roompot en op andere plekken in Nederland. Sinds 2000 is Van Koeveringe honorair consul van de Bondsrepubliek Duitsland in Nederland. De laatste zeven jaar zet hij zich in voor de HZ en voor de nieuwe profielacademie Scaldis Academy, die tot de beste toeristische academies van Nederland behoort.