Volledig scherm
© ANP

Dinsdagochtend echt winter in Zeeland: eerst ijzel, daarna sneeuw

VLISSINGEN - De winter zet door de komende dagen. Is het vandaag vooral koud, morgen verwachten de weervoorspellers in Zeeland ook ijzel en sneeuw. Verkeer moet in de ochtendspits extra alert zijn.

Een sneeuwfront nadert, en die komt morgenochtend rond 6 uur in Zeeland ‘aan land'. Omdat de lucht boven zee niet heel erg koud is, zou de neerslag bij ons aanvankelijk kunnen vallen als natte sneeuw of regen. De grond is wel bevroren, waardoor die neerslag bevriest en voor ijzel zou kunnen zorgen. Verkeer in de ochtendspits moet dus goed uitkijken.

Als na een paar uur de lucht door de neerslag verder is afgekoeld, kan de neerslag overgaan in echte sneeuw. Er valt naar verwachting in Zeeland 1 tot 3 centimeter. Tegen de middag stopt het met sneeuwen. De buien trekken verder het land in, waar ze voor een dikker pak - tot 5 centimeter - kunnen zorgen.'s Middags wordt het droog en wordt het een paar graden boven nul, waardoor de sneeuw - grotendeels - wegsmelt. ‘s Avonds zou er opnieuw sneeuw kunnen vallen. 

NS waarschuwt nu al voor vertragingen en een aangepaste dienstregeling op het spoor. Ook Schiphol verwacht uitval van vluchten. Verder wordt een chaotische ochtend- en mogelijk ook avondspits verwacht.

Volledig scherm
De verwachte sneeuwval volgens Weerplaza © Weerplaza
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement