Volledig scherm
Een ongeval op de N286 op Tholen, archieffoto 2017 © GinoPress BV

Dilemma op Tholen: langzamere ambulances of meer ongevallen

MIDDELBURG - De aanpassing van wegen op Tholen kan een negatief effect hebben op de aanrijdtijden van ambulances. Daar staat tegenover dat het niet nemen van die maatregelen kan leiden tot meer ongevallen.

Dat antwoordt het dagelijks provinciebestuur op vragen van de Statenfracties van CDA en SGP. Die zijn bang dat door de verhuizing van het ziekenhuis Bravis naar Roosendaal ambulances er te lang over gaan doen om Stavenisse te bereiken. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan het net binnen de norm van 45 minuten, maar CDA en SGP vrezen dat dat na de voorgenomen aanpassing van de N286 tussen Sint Maartensdijk en Stavenisse niet meer lukt.

Volgens het provinciebestuur zullen de plateaus die daar in juli worden aangelegd weinig invloed hebben op de aanrijtijden. De maatregelen worden niet heroverwogen. Het dagelijks provinciebestuur zegt wel toe met Noord-Brabant te overleggen over de toenemende verkeersdrukte op de A4 en de A58 bij Bergen op Zoom en de invloed daarvan op de aanrijtijden van de hulpdiensten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement