Cees Quakkelaar kijkt vanuit zijn appartement over de dijk naar de Westerschelde. ,,Ik heb het idee dat iedereen in Hansweert zich wel veilig voelt."
Volledig scherm
Cees Quakkelaar kijkt vanuit zijn appartement over de dijk naar de Westerschelde. ,,Ik heb het idee dat iedereen in Hansweert zich wel veilig voelt." © Mechteld Jansen

Dijk bij Hansweert moet opnieuw sterker worden

Terwijl de watersnood van 1953 op grote schaal wordt herdacht, kijkt men in Hansweert vooral vooruit. Het dorp wacht een nieuwe versterking van de dijk, die ingrijpende gevolgen heeft voor het dorp. ,,Ik hoop niet dat de dijk nóg hoger wordt."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
    PREMIUM

    Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

    MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.