De medailles voor vrijwaring van angst en gebrek, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. In het midden de Four Freedoms Award, voor een persoon of organisatie die zich sterk maakt voor alle vrijheden, dit jaar de VN.
Volledig scherm
De medailles voor vrijwaring van angst en gebrek, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. In het midden de Four Freedoms Award, voor een persoon of organisatie die zich sterk maakt voor alle vrijheden, dit jaar de VN. © Lex de Meester

Digitale gastlessen over de Vier Vrijheden van Roosevelt

MIDDELBURG - Digitale gastlessen zijn een mooie manier om scholieren iets te leren over de Vier Vrijheden van Roosevelt. 

Dat vindt het University College Roosevelt in Middelburg, dat op die manier de Vier Vrijheden onder de aandacht brengt nu de uitreiking van de Four Freedoms Awards niet doorgaat. Op 14 april, of in de dagen erna, kunnen scholen op elk niveau een digitale gastles krijgen, in het Nederlands of Engels. De les draait om vragen als: waar komen de vrijheden vandaan? Wat betekenen zij in het dagelijks leven? Wat doen de laureaten van de Four Freedoms Awards om deze te beschermen? 

De lessen worden onder meer verzorgd door studenten en docenten van de UCR en medewerkers van het Roosevelt Institute for American Studies. Scholen kunnen vóór 8 april een aanvraag doen via rias@zeeland.nl met daarin het gewenste tijdstip (tussen 14 en 17 april), niveau van de klas en (voor middelbare scholen) in het kader van welk vak de les gegeven wordt. Ook het digitale systeem moet in de aanvraag staan.