Tikkie
Volledig scherm
Tikkie © ANP XTRA

Digitale experts helpen getroffen Zeeuwse ondernemers hun bedrijf overeind houden

VLISSINGEN - Digitale experts uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gaan ondernemers in nood helpen om hun bedrijf overeind te houden. Dat gebeurt via digitale spreekuren. De eerste sessie op digitalhelpsquad.nl is vanavond te volgen. De volgende is 2 april.

Omdat iedereen anderhalve meter afstand moet houden om besmetting met het corona-virus te voorkomen, zijn ondernemers nog meer aangewezen op online verkoop. Maar lang niet elke kapper, sportschool of bloemist heeft daar kaas van gegeten. Daarom bundelen digitale bureaus in Zuid-Nederland de krachten om ondernemers wegwijs te maken in online verkoop en diensten. Ze doen dat belangeloos op het platform digitalhelpsquad.nl. Ook in andere regio’s gaan digitale experts bedrijven, organisaties en overheden helpen.

Rand van de afgrond

Door de coronacrisis staan veel kleine ondernemers in Zeeland aan de rand van de afgrond. Van de pedicure tot het taxibedrijf. Veel van deze partijen hebben nog geen professionele digitale omgeving en lopen met vragen rond, stelt de digitalhelpsquad vast. Daarnaast worstelen bijvoorbeeld scholen en verpleeghuizen met de vraag hoe zij online contact kunnen houden met hun scholieren en familieleden van patiënten. Lokale overheden kampen soms met de digitale informatievoorziening aan burgers.

Winkelvoorraden

Tijdens webinars krijgen gedupeerden antwoorden op vragen als: hoe richt ik snel een online omgeving in voor mijn fysieke winkel die niet meer open mag? Hoe kom ik online van mijn winkelvoorraden af? Hoe verzorg ik digitaal onderwijs? Hoe houd ik online contact met familie? De gratis webinars worden gegeven door leden van de beste top 100 digitale bureaus van Nederland.