Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Dichte mist en kans op gladheid in Zeeland

VLISSINGEN - Zeeuwen die vanavond, vannacht of woensdagochtend de weg opgaan moeten rekening houden met dichte mist. Het zicht kan daardoor afnemen tot minder dan 100 meter. 

Eerst ontstaat in Limburg en Brabant regionaal mist. Daarna zijn Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland aan de beurt, meldt weerinstituut Weeronline. “De mist is hardnekkig en kan in het zuiden en zuidwesten regionaal tot na het middaguur blijven hangen. Lokaal kan het zelfs de hele dag mistig zijn”, aldus meteoroloog Yannick Damen van Weeronline.

Het KNMI heeft code geel voor Zeeland afgegeven. Het instituut waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden en adviseert snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Verder kan het morgenochtend glad zijn, vooral op bruggen en fietspaden.   

  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.