Een van de eerste vakantiedokters in Zeeland: Janneke Kuijlen in 2019
Volledig scherm
Een van de eerste vakantiedokters in Zeeland: Janneke Kuijlen in 2019 © Cris Sohier

Deze zomer weer vakantiedokters in Zeeland

MIDDELBURG - Zeeland krijgt ook deze zomer weer vakantiedokters. Net als de afgelopen twee jaar verblijven huisartsen van buiten de provincie minstens twee weken in een vakantiewoning op Walcheren. 

 1. Mijn overgrootvader draait zich in zijn graf om vanwege de gerechten van zijn achterachterkleinkind
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Mijn overgroot­va­der draait zich in zijn graf om vanwege de gerechten van zijn achterach­ter­klein­kind

  ,,Vijf procent van de Nederlanders eet geen vlees”, meldde zaterdag een artikel in een landelijk ochtendblad. In het artikel onderzocht men de mogelijkheid om in 2030 iedereen van het vlees af te krijgen. Een ingewikkeld verhaal over onder andere kweekvlees volgde. Van die vijf procent, dik 800.000 Nederlanders, zijn er ruim 50.000 die alleen plantaardig eten. Geen vis, geen ei, geen melk, geen boter, geen kaas. En eentje daarvan is mijn dochter. Een genetisch wonder, want haar vader was de grootste vleeseter die ik ken. Maar misschien hing dat wel samen. Hij heeft zijn liefde ervoor niet doorgegeven in elk geval.
 2. Hoe de Intercity uit Vlissingen met 130 per uur ontspoorde door bizar toeval: ‘Alleen door een wonder kon je dit overleven’
  PREMIUM

  Hoe de Intercity uit Vlissingen met 130 per uur ontspoorde door bizar toeval: ‘Alleen door een wonder kon je dit overleven’

  De trein van Vlissingen naar Roosendaal botst in noodweer met een snelheid van 130 kilometer per uur op een zwaar voorwerp bij Oostdijk en ontspoort. Het voorste treinstel wordt losgescheurd, vliegt tientallen meters door de lucht en komt tot stilstand in een sloot. ‘Alleen door een wonder kun je dit overleven’, denken de eerste hulpverleners als ze de ravage zien. De NS spreken van een ‘volslagen uniek’ ongeval. Vijftig jaar later kijken betrokkenen terug op de bizarre treinramp.