Anouk de Putter (20) uit IJzendijke: ,,Van het feest ga ik veel foto’s en filmpjes (laten) maken, zodat ik erop kan terugkijken. Ja, ik heb een verlanglijstje. Maar het mooiste wat ik kan krijgen is dat iedereen een geslaagd feest heeft.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk de Putter (20) uit IJzendijke: ,,Van het feest ga ik veel foto’s en filmpjes (laten) maken, zodat ik erop kan terugkijken. Ja, ik heb een verlanglijstje. Maar het mooiste wat ik kan krijgen is dat iedereen een geslaagd feest heeft.” © Camile Schelstraete

Deze Zeeuwen zijn na vier jaar weer eens écht jarig, zelfs op Facebook

VLISSINGEN - Wat kijken Anouk, Maaike, Marleen, Marvin en Herjan uit naar vandaag. Eindelijk is het zo ver! Na vier jaar mogen ze weer taart eten en feesten. Want het is 29 februari - schrikkeldag - en dan zijn ze jarig. Nu écht.

Een maand of zes geleden schiet Maaike van Driel (20) uit Terneuzen zwaar in de stress. Hoe ze ook samen met haar papa en mama zoekt, nergens is nog een zaaltje voor de 29ste te vinden. ,,Ook de 3Gehugten in Spui is bezet. Tja, ga maar eens naar een café met zestig man....”

Ze ziet het feestje, waar ze zo lang naar uitkijkt, al in het water vallen. Maar dan lacht het geluk haar toe en hangt de 3Gehugten aan de lijn. ,,Ja! Het zaaltje is toch beschikbaar. Ik juichte, danste en riep: het gaat door! Gelijk ben ik van alles gaan regelen en heb uitnodigingen verstuurd. Ja, oké, een beetje vroeg, maar dan kunnen zoveel mogelijk mensen komen.”