Deze Zeeuwen hebben een eindeloze vakantie, maar willen dolgraag weer terug: ‘Het geld raakt op’

VLISSINGEN - Ze waren op wereldreis, trokken door de Sahara, vierden vakantie in Goa. De telefoon zit vol selfies met lachende gezichten. Maar het lachen is deze Zeeuwse vakantievierders vergaan, nu de wereld in lockdown gaat.

Zanger Herman Brock jr. in India: van paradijs naar gevangenis

Herman Brock
Volledig scherm
Herman Brock © Vicky Delhi

Muzikant Herman Brock jr. uit Terneuzen had al lang weer terug moeten zijn van zijn vakantie in Arambol in de Idiase deelstaat Goa. Ook hij is gestrand, net als zovelen. Samen met zijn vrouw en zijn vierjarige zoon Seth. 

In plaats daarvan leeft het gezin van dag tot dag. Wat een onbezorgde vakantie was, veranderde met de lockdown in Goa in onwerkelijke situatie. Stiekem de straat op om te pinnen in de hoop dat de politie hem niet snapt. De sfeer wordt steeds grimmiger en het eten schaarser. ,,De eerste dag van de lockdown hadden we echt honger. We aten crackers met kaas. Later konden we hier en daar afhalen of echt snel naar binnen, eten en weer weg. Het was echt een opluchting om die geheime restaurantjes te vinden, maar daar is het eten nu ook vrijwel op. Alleen nog pasta met tomatensaus. Eerst was het echt een paradijsje hier, nu een soort gevangenis in het paradijs.”