Denise Schikker.
Volledig scherm
PREMIUM
Denise Schikker. © Johan van der Heijden

Denise stapelt blokjes opleiding en krijgt nu sneller haar droombaan in het ziekenhuis

GOES - Denise is pas een week of twee bezig en zegt nu al: schot in de roos. Ze volgt een nieuw soort opleiding in ziekenhuis Adrz in Goes. Niet eentje van de klassieke school: eerst anderhalf jaar stampen en in de praktijk piekeren hoe het ook alweer zat. Nee. ,,Hier leer je stukje bij beetje en pas je het gelijk toe.” Ze doet dat op een veeleisende plek, de acute zorg.

 1. Onderzoeker Dirk maakt zich zorgen om vogelgriep: ‘Badgasten zwemmen tussen dode meeuwen’
  PREMIUM

  Onderzoe­ker Dirk maakt zich zorgen om vogelgriep: ‘Badgasten zwemmen tussen dode meeuwen’

  De bruine kiekendief die met stuiptrekkingen op de grond ligt. Het is afschuwelijk om te zien en tóch zette vogelonderzoeker Dirk van Straalen (38) de beelden ervan op Twitter. De vogelgriep grijpt hard om zich heen in Nederland en ook wilde vogelsoorten worden keihard getroffen. En dat moet iedereen weten, vindt hij. ,,Normaal zijn we in het broedseizoen bezig met het in kaart brengen van nieuw leven, nu met het in kaart brengen van de dood. Dat gaat onder je huid zitten.’’
 2. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
  PREMIUM

  Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

  Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.