Volledig scherm
© ThinkStock

Delta wijzigt tv-pakketten

POLLMIDDELBURG - Kabelaar Delta voegt vanaf 5 mei onder meer Fox Sports Eredivisie 1 toe aan het standaardpakket. Maar Delta schrapt Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport 1 en Eurosport 2. Die zenders zijn vanaf Bevrijdingsdag niet meer via de kabel te zien.

Behalve Fox Sports 1 voegt Delta nog vier zenders toe aan het standaardpakket: Nat Geo Wild, History, Motorsport.tv en Travel Channel. Ook het nieuwe kanaal Spike wordt onderdeel van het standaardpakket. 

poll

Ik kijk liever Discovery dan live Eredivisie

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
7353 stemmen

Ook aan het pluspakket worden nieuwe zenders toegevoegd en bestaande geschrapt. Toegevoegd worden: CI (Crime Investigation), Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment toe. De zenders Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2 verdwijnen uit het Pluspakket.

Op 16 mei veranderen bovendien de kanaalnummers van drie VRT- en drie NPO-thematische zenders: VRT Eén, VRT Canvas, VRT Ketnet, Zender van de maand, NPO101, NPO Cultura en NPO Zapp Xtra).

Frustrerend

,,Wij hebben er alles aan gedaan om met Delta tot een nieuwe overeenkomst te komen, maar helaas is dat niet gelukt'', zegt Anja van Ginhoven, woordvoerder van Discovery Networks Benelux, waar onder meer ook Eurosport 1 onder valt. ,,Ook wij werden vanochtend verrast door het bericht van Delta dat onze zenders vanaf volgende week definitief uit het pakket worden gehaald. We realiseren ons dat dit vooral voor onze Zeeuwse kijkers ontzettend frusterend is, vooral omdat we de afgelopen jaren enorm hebben geïnvesteerd in onze zenders met veel nieuwe series en exclusieve sportrechten. Voor de sportfans is het helemaal vervelend, zeker midden in het MotoGP-seizoen en met de Giro d’Italia voor de deur, die exclusief live bij ons te volgen is. Zeeland telt vele tienduizenden wielerfans. We zijn dan ook aan het kijken hoe we hen tegemoet kunnen komen. Overigens blijft wat ons betreft de deur gewoon open staan om met Delta verder te praten over een nieuwe overeenkomst.”

Petitie

Inmiddels stromen de negatieve reacties op het besluit van Delta binnen, onder meer op de website en de Facebook-pagina van de PZC. Op petities24.com is een online petitie opgezet om er bij Delta op aan te dringen, TLC en Discovery te behouden. De petitie was vrijdagavond rond 23 uur al 129 keer ondertekend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement