Volledig scherm
Op 20 augustus stopt Delta met het doorgeven van het analoge televisiesignaal. © Theo Giele

Delta: 400 tv's in ziekenhuis Goes op zwart is eigen schuld van Adrz

UPDATE 18.15 uurGOES - Foutje, bedankt! Door een 'misverstand' tussen Delta en ziekenhuis Adrz in Goes kunnen patiënten vandaag geen televisie kijken, zegt het Adrz. Alle 400 beeldschermen stonden vandaag op 'zwart'. Maar Delta ontkent dat er sprake is van een misverstand en zegt dat ze het ziekenhuis herhaaldelijk hulp heeft aangeboden.

Delta is al lange tijd bezig met de omschakeling van analoge naar digitale televisie. Dat betekent dat regio voor regio de analoge televisie en radio worden uitgeschakeld. Deze week is Goes aan de beurt. Delta en het Adrz hebben vooraf met elkaar overlegd wanneer het ziekenhuis 'om gaat'. Maar door een misverstand is vandaag op alle 400 televisies in het ziekenhuis alleen maar sneeuw te zien, zegt ADRZ-woordvoerder Mirjam van Zuilen. ,,Heel vervelend. Mensen liggen al niet voor hun plezier in het ziekenhuis.''

Delta ontkent dat sprake is van een misverstand. De kabel-exploitant zegt dat ze van het begin af aan tegen iedereen heeft gezegd dat op 20 augustus de doorgifte van analoge televisie en radio stopt. Er is voor geen enkele organisatie of instelling een uitzondering gemaakt. Volgens Delta-woordvoerder Mariska van der Hulst is 'het Adrz herhaaldelijk hulp aangeboden', maar heeft Adrz steeds gezegd het zelf te willen regelen.

Inmiddels zijn techneuten bezig om alle tv-schermen stuk-voor-stuk opnieuw te programmeren, zodat ze overweg kunnen met digitale televisie. Aan het eind van de dag moet die klus zijn geklaard, zodat er weer televisie kan worden gekeken in het ziekenhuis. Overigens kijken veel patiënten draadloos televisie via hun tablet. Zij maken geen gebruik van het tv-toestel en hebben dus geen last van de 'storing'. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement