Volledig scherm
PREMIUM
Sander Hoogewoning met kinderen Isa en Jaro in hun auto. © Johan Van Der Heijden

Deelauto geeft dorpsbewoners vrijheid terug

PollWOLPHAARTSDIJK  - In Wolphaartsdijk rijden in 2020 vier deelauto's rond. De  ‘dorpsauto’ moet een oplossing bieden voor het gebrekkige openbaar vervoer. 

In Wolphaartsdijk heeft een aanzienlijk deel van de ruim tweeduizend inwoners twee of meer auto's, blijkt uit een enquête naar de behoefte aan autodelen, die door ruim tien procent van de inwoners werd ingevuld. Zonder auto zijn de inwoners van de dorpen afhankelijk van het gebrekkige openbaar vervoer.  Neem Wolphaartsdijk: daar kun je tussen 8 en 17.15 uur ééns per uur een door vrijwilligers bemande buurtbus naar Goes pakken. Van de respondenten geeft 69,8 procent dan ook aan dagelijks gebruik te maken van de auto, vooral voor het werk of tripjes naar de stad (boodschappen en kinderen). Een tweede auto geeft meer vrijheid, maar zelfs een tweedehandsje kost al snel 400 euro per maand, als je alles meerekent. Iets minder dan de helft van de mensen (44%) staat er dan ook voor open een (elektrische) deelauto te gebruiken, mits de deelauto goed beschikbaar en betaalbaar is. 

Poll

Ik wil mijn auto ook wel delen

 • Eens (17%)
 • Oneens (83%)
946 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
  PREMIUM
  video

  Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

  COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”