Christiane de Milliano en Bert Schulte zingen samen met kleinzonen Adam (r) en Diego Zeeuwse kinderliedjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Christiane de Milliano en Bert Schulte zingen samen met kleinzonen Adam (r) en Diego Zeeuwse kinderliedjes. © Anne Hana

De zjiwse tael is de mwoiste tael van allemael

Bert Schulte in Oostburg koestert het dialect. Om zijn kleinkinderen Adam en Diego van het Oostburgs te laten proeven, schreef hij een lied voor hen: De zjiwse tael is de mwoiste tael van allemael. Op de kinderopvang zingen ze uit volle borst mee. 

 1. Zó wordt het Oosterscheldemuseum in Yerseke een trekpleister
  PREMIUM

  Zó wordt het Ooster­schel­de­mu­se­um in Yerseke een trekpleis­ter

  YERSEKE - Als één dorp in Zeeland barst van de boeiende verhalen dan is het wel Yerseke. Over hoe honderden gelukszoekers eind negentiende eeuw op de ontluikende oesterteelt in het Zeeuwse Klondyke afkwamen. Hoe vissers in 1953 honderden mensenlevens redden. Of hoe vanuit het dorp de strijd om het openhouden van de Oosterschelde is gestreden. Erfgoed Zeeland is er van overtuigd dat het Oosterscheldemuseum dé plek is waar - na een grondige opknapbeurt - deze verhalen tot leven kunnen komen en duizenden bezoekers kunnen trekken.
 2. Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckmanprijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren
  PREMIUM

  Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckman­prijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren

  BRUINISSE - Het nieuws dat ze lymfeklierkanker heeft, kwam 1,5 uur nadat Saskia Maaskant hoorde dat ze met haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ op de shortlist staat voor de Thea Beckmanprijs. In één klap stortte haar wereld in. Voor even dan. De schrijfster schrijft zichzelf, en vele anderen, met humor door chemo’s en andere ellende heen. En telt ondertussen de dagen af tot de uitreiking van de prijs op zaterdag 18 september.