Lamsoor
Volledig scherm
Lamsoor © Boaz Timmermans

De zeegroentenloterij begint weer: de run op 284 vergunningen om zeekraal en lamsoor te snijden

MIDDELBURG - De zeegroentenloterij gaat weer beginnen. Er worden dit jaar 284 vergunningen verstrekt om zeekraal of lamsoor te snijden, terwijl er naar verwachting zo'n 600 belangstellenden zijn. Loting bepaalt wie de gelukkigen zijn.

 1. Weer geen vergunning om lamsoor te snijden: ‘Dan doe ik het af en toe stiekem’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Weer geen vergunning om lamsoor te snijden: ‘Dan doe ik het af en toe stiekem’

  NISSE - Het is een traditie. Op eerste kerstdag staat bij Kees Baas uit Nisse een maaltje zelfgesneden lamsoor op het menu. ,,Met aardappeltjes en een eitje, heerlijk. Het tupperware bakje staat in de vriezer.” Hij heeft de zeegroente afgelopen zomer stiekem gesneden, bekent hij. Bij het verdelen van de vergunningen is Baas namelijk al vier jaar op rij uitgeloot. ,,Ik pies elk jaar naast het potje, zoals ze dat zeggen.”
 2. Laat meer mensen zeegroente snijden
  commentaar

  Laat meer mensen zeegroente snijden

  Kent u de zeegroentenloterij? Dat is de jaarlijkse trekking van de gelukkigen die een vergunning krijgen om lamsoor en zeekraal te snijden. De provincie maakt dan honderden mensen blij. Maar minstens evenveel Zeeuwen zijn dan teleurgesteld. Weer mis. Zoals Kees Baas uit Nisse vertelt in de PZC. Hij vist al jaren achter het net. Maar misschien keert het tij. De provincie bekijkt of het vergunningenbeleid een beetje ruimer kan. Dat is heel prettig.
 1. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen

 2. Thuiskoks: Carin maakt ovenschotel met spinazie en tonijn
  Play

  Thuiskoks: Carin maakt ovenscho­tel met spinazie en tonijn