De familie Rulloda uit Amsterdam is een dagje uit op de Grevelingendam. Tweede van links is Peter Geerlings.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Rulloda uit Amsterdam is een dagje uit op de Grevelingendam. Tweede van links is Peter Geerlings. © Dirk-Jan Gjeltema

De volgende dag worden er weer gewoon oesters geraapt op de slikken bij de Grevelingendam

BRUINISSE - Dinsdag verdronk een veertienjarig Duits meisje voor Bruinisse in de Krammer, bij de Grevelingendam. De volgende dag wordt er weer gewoon gezocht naar schelpdieren op de slikken.

0 reacties

 1. Op vakantie in Analogië
  PREMIUM
  column maikel harte

  Op vakantie in Analogië

  Wij hebben van de week de zomervakantie geboekt. Daar hadden we zin in, het wordt voor het eerst Kroatië. De zomervakantie valt voor de Zeeuwen gunstig dit jaar, de scholen sluiten pas op 24 juli en gaan dan op 6 september weer open. En dat heeft voordelen. Wie in het laatste deel van de schoolvakantie gaat heeft in de eerste plaats een financieel voordeeltje want die periode valt net buiten het hoogseizoen, maar bovenal: hoe later in het jaar, hoe meer mensen gevaccineerd zullen zijn en dus hoe groter de kans op afgeschaalde maatregelen.
 2. Snel opkomende stroming werd Duits meisje (14) fataal bij Bruinisse
  PREMIUM

  Snel opkomende stroming werd Duits meisje (14) fataal bij Bruinisse

  BRUINISSE - Overmand door verdriet zakt de moeder op de grond. In de schaduw van de brandweerwagen vangen familieleden en een tolk haar dinsdagmiddag op. Vanuit de lucht en op het water wordt al meer dan drie uur onafgebroken gezocht naar haar veertienjarige dochter. Dat de plots opkomende stroming in de Oosterschelde bij Bruinisse het meisje noodlottig is geworden, staat al vast. De eerder ingezette grote reddingsactie is tegen het eind van de middag omgezet in een bergingsactie. Rond 21.30 uur wordt een stoffelijk overschot gevonden, dat naar alle waarschijnlijkheid het meisje is.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk