De tentoonstelling ‘I Think I Look More like the Chrysler Building’ in De Vleeshal, met werken van Kasper Bosmans, Lena Henke, Win McCarthy, Annelies Planteijdt and Diane Simpson.
Volledig scherm
PREMIUM
De tentoonstelling ‘I Think I Look More like the Chrysler Building’ in De Vleeshal, met werken van Kasper Bosmans, Lena Henke, Win McCarthy, Annelies Planteijdt and Diane Simpson. © Gunnar Meier

De Vleeshal is ondanks coronaregels open, maar dan als winkel: ‘De grens is bereikt’

MIDDELBURG - Terwijl musea en andere kunstinstellingen nog altijd dicht zijn, heeft de Vleeshal in Middelburg de deuren geopend. Niet als expositieruimte, maar als winkel. Het is een ludiek protest tegen de gedwongen sluiting die maar voortduurt, zegt directeur Roos Gortzak. ,,De grens aan het uithoudingsvermogen is bereikt. Ik vind het belangrijk om een soort perspectief te bieden.”

  1. Zorgwoningen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’

    ELLEMEET - De cliënten van de Nireas Groep zijn mensen zoals jij en ik, beweert Erwin van Eck van de zorgorganisatie. Inwoners van Ellemeet denken daar anders over. Zij ervaren overlast van de opvang voor autisten. Hun klachten vallen mee, is het oordeel van de bezwarencommissie van de gemeente Schouwen-Duiveland, en daarom mogen cliënten van Nireas gewoon in het dorp blijven wonen van de burgemeester en de wethouders.