Volledig scherm
De cover van het stripboek ‘De scherpschutter. De Slag om de Schelde’. © nvt

De Slag om de Schelde verschijnt als stripboek

videoNIEUWDORP - De strijd om de oevers van de Westerschelde in de herfst van 1944 verschijnt als stripboek. Volgende week zaterdag 13 juli wordt het boek om 14.00 uur gepresenteerd in het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Toegang is gratis, aanmelding via info@paardvantroje.nl is vereist.

Titel van de strip is ‘De scherpschutter. De Slag om de Schelde’. Daarin wordt verteld over de belevenissen van de Canadese oorlogscorrespondent Jim Borden, zijn chauffeur Tom Davies en de Nederlandse Anna Jobse. Het verhaal draait om de achtervolging van de Duitse scherpschutter Holger Weiss. Jim Borden volgt hem na zijn landing in Normandië naar Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland en Walcheren. Het verhaal is een raamvertelling: Jim vertelt zijn relaas in het heden aan een toerist op de boulevard van Vlissingen.

Vijf edities

Het Bevrijdingsmuseum en boekhandel Het Paard van Troje in Goes geven het boek in vijf edities uit: softcover, hardcover, luxe genummerd en gesigneerd, zowel in het Nederlands als in het Engels en Duits.

Willem Meijer en Arthur Scheijde schreven het scenario voor het boek, Arthur Scheijde is tevens de tekenaar. Willem Meijer is directeur van het Veiligheidscentrum Zeeland in Vlissingen en directeur Brandweertrainingen Nederland, hij was marinecommandant en inlichtingenspecialist (MIVD). Arthur Scheijde heeft ruime ervaring met het ontwerpen van animatie en hij schreef boeken en artikelen over Zeeuwse maritieme onderwerpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement