Volledig scherm
PREMIUM
De Oranjemolen en het strandje bij de Muur van Altena in Vlissingen, vervaardigd door Willem Anthonie van Deventer in 1854 (Amsterdam Museum). Rechts van de figuur op de dijk de contouren van het wrak dat begin dit jaar precies zo naar boven kwam. Het zou in 1809 in brand gestoken zijn door de Engelsen en zijn gezonken. © Gemeentearchief Vlissingen

De 'schatgravers' krijgen gelijk: wrak bij Oranjemolen lijkt reliek van Frans- Engelse botsingen in Vlissingen

VLISSINGEN - De 'schatgravers' krijgen gelijk van de wetenschappers: het scheepswrak op het strand bij de Vlissingse Oranjemolen is een interessante en belangwekkende vondst. Dat schrijven de onderzoekers van ADC-ArcheoProjecten in hun rapport. Waarschijnlijk is het een Frans schip, een overblijfsel van het roerige einde van de Engelse invasie in december 1809. 

Maar wat Vlissingen nu moet met het wrak, is de vraag. Bewaar het maar waar het ligt en zet er een mooi bord bij, adviseren de archeologen. Kersvers wethouder cultuur Rens Reijnierse moet het allemaal nog bestuderen. Want hoe bescherm je een archeologische vindplaats die voor iedereen toegankelijk is?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement