Petra Davelaar, even terug in haar geboorteplaats Zierikzee, praat met Klaas van Duin uit Nieuwe Tonge.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Davelaar, even terug in haar geboorteplaats Zierikzee, praat met Klaas van Duin uit Nieuwe Tonge. © Ondine van der Vleuten

De prikstraat lijkt wel een buurtcafé. ,,En de groetjes aan Jan, hè!”

ZIERIKZEE - Het lijkt af en toe wel op een buurtcafé, zeggen GGD-medewerkers over de vier Zeeuwse prikstraten. Oude bekenden komen elkaar tegen als ze aan de beurt zijn om geprikt te worden. Er heerst een vrolijke sfeer: Jij ook hier? Eindelijk, hé? Een reportage vanuit de prikstraat in Zierikzee. 

 1. ‘Oma Afrika’ Sandra Heldens gaf soms wel zeven aerobicslessen per dag
  PREMIUM
  UIT HET LEVEN

  ‘Oma Afrika’ Sandra Heldens gaf soms wel zeven aerobics­les­sen per dag

  ,,Mijn moeder Sandra was een echte BV, een Bekende Vlissinger”, zegt haar dochter Sigrid Epker-Jense. ,,Ze had jaren een populaire sportschool aan de Hogeweg, ‘Sandra’s Aerobics’.” Ook door haar kindertheater ‘Deurtje Open, Deurtje Dicht’, kenden veel mensen Sandra. Haar drie kleinkinderen noemden haar ‘oma Afrika’. Door het vele sporten was ze jaren zeer fit. Sandra overleed op 7 juli in het ADRZ in Goes op 80-jarige leeftijd, ze schonk haar lichaam aan de wetenschap.
 2. Jean-Paul Roels, Zeeuwse voorvechter van ‘Grenzeloze Liefde in Coronatijd’ overleden op Belgisch dancefestival
  PREMIUM

  Jean-Paul Roels, Zeeuwse voorvech­ter van ‘Grenzeloze Liefde in Coronatijd’ overleden op Belgisch dancefesti­val

  RETRANCHEMENT - De 54-jarige man die vrijdag overleed op het Belgische dancefestival Extrema Outdoor Extra is Jean-Paul Roels uit Retranchement. Waaraan hij precies is overleden, wordt nog onderzocht, laat zijn zoon Jean-Louis Roels weten. De Zeeuws-Vlaming, oprichter van de Facebook-community Grenzeloze Liefde in Tijden van Corona, wist gedaan te krijgen dat ‘grensoverschrijdende geliefdes’ of mantelzorgers tijdens de lockdown toch de grens over mochten.