Johan Robesin (met fles champagne in de hand) viert op 17 juni 2011 dat de Hedwigepolder droog blijft. Het zal later een illusie blijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Robesin (met fles champagne in de hand) viert op 17 juni 2011 dat de Hedwigepolder droog blijft. Het zal later een illusie blijken. © Camile Schelstraete

De Pieter Omtzigt van het Hedwigedebat? ‘Vast. Maar de politiek snurkt en Antwerpen gaat maar door’

DEN HAAG - Noem hem een lastpak, een drammer. Misschien wel de ‘Pieter Omtzigt van het Hedwige-debat’. Het zal Johan Robesin (79) uit Hoek allemaal jeuken. Hij waarschuwt: de havenbaronnen van Antwerpen zijn ‘een groot gevaar voor Zeeland’. ,,De Zeeuwse politiek zit te snurken.” Weer klopt hij aan in Den Haag. Waar ze hem spuugzat zijn. Houdt deze Don Quichot dan nooit op?

  1. Rik redde bij Terneuzense Boys het leven van medetrainer, die net als Eriksen plots omviel op het veld
    PREMIUM

    Rik redde bij Terneuzen­se Boys het leven van medetrai­ner, die net als Eriksen plots omviel op het veld

    TERNEUZEN - De voetbalwereld was vorige week zaterdag in shock na het plotselinge neervallen van Christian Eriksen in het EK-duel Denemarken-Finland. Door alert handelen van medici en medespelers heeft hij het overleefd. Tweeënhalve week daarvoor gebeurde iets vergelijkbaars op het veld van Terneuzense Boys. Ook daar liep het goed af. ,,Wij waren tóen al wakker geschud”, zegt voorzitter Peter van den Kieboom. ,,Bepaalde zaken gaan we hier meteen aanscherpen.”