PREMIUM
De Oosterschelde is ziek, maar met zoet water kan-ie genezen
THOLEN - Het is hoog tijd dat zoet water de zoute Oosterschelde weer in kan stromen. Voor Bram Aertssen van het Watersportverbond voor de Deltawateren is het klip en klaar: dát is hoe de visstand in het gebied hersteld kan worden.
Delen per e-mail
Een dooie boel. Een ramp onder water. Het mag duidelijk zijn dat de Bergse oud-visser Bram Aertssen zich flinke zorgen maakt over de Oosterschelde. Tijd dat er eindelijk eens wat gebeurt, is zijn opvatting. En hij weet ook al hoe: door zoet water uit het Volkerak-Zoommeer toe te laten.
Het ging achteruit toen zoet en zout gescheiden werden
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Henk en Mary uit Goes kregen een theemuts op hun huis: ‘We hoeven bijna niet meer te stoken’
GOES - Als Mary en Henk van der Weele uit Goes in hun woonkamer zaten, voelden ze de koude wind soms door het huis trekken. Nu er een ‘theemuts’ over hun woning is gezet, behoort dat ongemak tot het verleden. ,,We hoeven bijna niet meer te stoken.’’ -
Seb (12) uit Middelburg is de Zeeuwse voorleeskampioen: ‘Supergaaf!’
MIDDELBURG - Seb Sassenburg (12) uit Middelburg is de nieuwe voorleeskampioen van Zeeland. De groep 8-leerling van basisschool Het Talent in Middelburg won vrijdag de provinciale finale. ,,Supergaaf!” -
PREMIUM
Weer veilig knuffelen in het (Zeeuwse) verpleeghuis? Dat moet per locatie worden bekeken
MIDDELBURG - Wanneer kunnen verpleeghuisbewoners weer een knuffel krijgen en zijn meer activiteiten mogelijk? Dat zal per verpleeghuis moeten worden bepaald, laten de Zeeuwse organisaties voor ouderenzorg weten. -
PREMIUMZeeuws eten
Denny van Bries in Renesse is verzot op tataki: ‘Gasten likken het bord nog net niet af’
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Denny van der Reijnst van brasserie Bries in Renesse maakt tataki van tonijn. -
Zeeuws eten: recepten, recensies en tips van hobbykoks
-
PREMIUMvideo
Zenuwen voor vmbo’ers Maaike, Lorenzo en Atiya tijdens hun praktijkexamen: ‘Nu moet je alles goed doen’
GOES - Het zijn spannende dagen voor de vmbo-leerlingen van het Pontes Goese Lyceum in Goes. Ze sluiten de praktijkvakken van hun middelbare schooltijd af met een eindtoets. Maaike, Lorenzo en Atiya maken curry met gamba’s, tomatenbouillon en mediterrane broodjes. ,,Het is leuk om te laten zien wat je geleerd hebt.” -
PREMIUMPOLL
Kapelse mondhygiënisten boos over naam nieuw sportcentrum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’
KAPELLE - De eigenaressen van Mondhygiënistenpraktijk De Bloesem in Kapelle zijn allesbehalve blij dat het nieuwe sportcentrum in het dorp óók ‘De Bloesem’ gaat heten. ,,Het is echt belachelijk. Er is totaal geen overleg geweest. We zitten al dertien jaar met deze naam in dezelfde straat als het gemeentehuis”, zegt Tina Kakebeeke. Zij en haar collega’s laten het er niet bij zitten. -
PREMIUM
Gedeputeerde Van der Maas: Nu met minister om tafel, geld voor tolvrije tunnel moet uit Den Haag komen
MIDDELBURG - Eindelijk duidelijkheid! Gedeputeerde Harry van der Maas is blij met de onderzoeksrapporten naar een tolvrije Westerscheldetunnel, dat er helderheid is over de kosten van het versneld tolvrij maken. ,,En”, voegt hij toe, ,,het is vooral goed dat duidelijk is dat het heffen van tol belemmerend werkt voor de Zeeuwse arbeids- en woningmarkt en economie.”