De Oesterbeurs in Yerseke wint PZC Award 'Beste restaurant 2016'

YERSEKE De PZC Award 'beste restaurant van 2016' gaat naar De Oesterbeurs in Yerseke. PZC-recensent Frank Balkenende overhandigde chef-kok en eigenaar Maurice Mulder gisteren de award: een glazen plaquette en raamstickers.

Maurice en gastheer Colin Murre waren verguld met de prijs. ,,We weten dat de eetrubriek in de PZC heel goed wordt gelezen en hoog wordt gewaardeerd.  Dan is zo'n prijs de bevestiging en een stukje waardering voor waar we hier het hele jaar mee bezig zijn: ons stinkende best doen. Het voelt als een duwtje in de rug.''

Pure C (één Michelinster) in Cadzand-Bad was dit jaar het summum, maar daar tikten we ook bijna 300 euro voor af. De Vierbannen in Ouwerkerk scoorde 0,1 punt meer dan De Oesterbeurs, doch vroeg wel 50 euro meer voor twee maal een viergangenmenu. Wat in ons finale oordeel meespeelde, was de prijs in relatie tot een vlekkeloos menu met spanning en diepgang, een superbediening, een comfortabel interieur en het gevoel dat je hier morgen weer zou willen eten. Bij de finish had De Oesterbeurs een neuslengte voor op het ook geweldige Da Maurizio in Scherpenisse. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
  PREMIUM
  poll / video

  Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

  VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.
 2. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.