Volledig scherm
Zo komt De Meestoof eruit te zien als de verbouwing door kan gaan. Het lichtgrijze gedeelte stelt de nieuwbouw voor, met op de voorgrond het nieuwe entree. © De Meestoof

De Meestoof hoopt op Thoolse bewoners en bedrijven

SINT-ANNALAND - Om uitbreiding te kunnen betalen, hoopt streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland op de steun van de Thoolse bedrijven en bevolking. Een gat van 90.000 euro moet worden overbrugd.

Het streekmuseum wil tussen het hoofdgebouw en de expositieschuur een atrium bouwen. Met die voorziening worden in een keer meerdere problemen opgelost. Zo is er nu geen geschikte ruimte om grote groepen te ontvangen, is de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers beneden de maat en ontbreekt een winkeltje. 

Gigantisch

Toegezegde Europese subsidie kwam echter niet door. Waardoor een jaar later een nieuwe offerte aangevraagd moest worden. ,,De bouwkosten waren ondertussen gigantisch gestegen”, legt Oscar Huiskamp uit. Samen met Han Moerland en Chris Koopman vormt hij het comité fondsenwerving.

Om die 90.000 euro bijeen te krijgen, worden veel fondsen aangeschreven. Ook ‘iedereen in Tholen’ wordt benaderd. De vijfhonderd leden van het museum, de bedrijven, maar ook de bewoners. ,,We nodigen iedereen die maar enigszins gevoel heeft voor de Thoolse historie uit, om te helpen.” 

Huiskamp hoopt dat het geld in de zomer binnen is, zodat de bouw in oktober kan beginnen. Dan zou de uitbreiding vóór het nieuwe museumseizoen in april 2020 afgerond kunnen zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement