Het dagelijks bestuur van het waterschap, met (vlnr) Luc Mangnus, Gert van Kralingen, Denis Steijaert, dijkgraaf Toine Poppelaars, Marien Weststrate en Philipp Keller.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dagelijks bestuur van het waterschap, met (vlnr) Luc Mangnus, Gert van Kralingen, Denis Steijaert, dijkgraaf Toine Poppelaars, Marien Weststrate en Philipp Keller. © Waterschap Scheldestromen

De kleine lettertjes van het Zeeuwse waterschap

analyseMIDDELBURG - Het waterschap wordt de komende jaren fors duurder, zo bleek eind vorige week bij de presentatie van de begroting 2020. En dat terwijl het nieuwe dagelijks bestuur had toegezegd de inwoners van Zeeland zo veel mogelijk te ontzien. Wordt de belofte nu al gebroken?

  1. Duizend nieuwe vuilniszakken en urenlange tractortochten: een schoon strand krijg je niet vanzelf
    PREMIUM
    video

    Duizend nieuwe vuilniszak­ken en urenlange tractor­toch­ten: een schoon strand krijg je niet vanzelf

    Een dagje naar de Zeeuwse kust? Dan tref je bij aankomst een schoon strand, lege vuilnisbakken, frisse toiletten. Alsof het vanzelfsprekend is. En als het een keer niet helemáál in orde is, zoals vorige week zaterdag, klinkt er wel erg gemakkelijke kritiek. De dagelijkse inspanningen van de schoonmakers, in de vroege uurtjes, ziet bijna niemand. We kijken een ochtendje mee aan de Walcherse kust.