Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Derk Alssema van de Jeugdhulpregio Zeeland arriveert bij De Vierlinden in Goes voor de ondertekening van de nieuwe contracten met zorgaanbieders © Marcelle Davidse

De jeugdzorg in Zeeland verandert, wat betekent dat voor mijn kind?

GOES - De jeugdhulp in Zeeland gaat flink op de schop. Het aantal zorgaanbieders gaat per 1 januari omlaag van meer dan 200 naar 76. Wat betekent dat in de praktijk? Verschraalt de zorg? Krijgen jongeren over drie weken te maken met een andere hulpverlener? Hebben werknemers kort voor de kerst hun baan zien vervallen?

De Goese wethouder Derk Alssema heeft als voorzitter van de Jeugdhulpregio Zeeland en voorzitter van de Bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp donderdag in Goes de contracten getekend met de organisaties die vanaf 1 januari de verschillende vormen van jeugdhulp in Zeeland gaan verzorgen. Hij geeft antwoord op een aantal prangende vragen.

Als mijn kind nu hulp krijgt van een organisatie die buiten de boot is gevallen, wat gebeurt er dan in het nieuwe jaar?

,,Hij of zij zal er niks van merken. We hebben met zorgaanbieders die niet in de nieuwe gunning zitten een overgangstermijn afgesproken van negen maanden. De lengte van die termijn is niet toevallig. De meeste jongeren hebben korter dan negen maanden zorg nodig. Dus ze houden hun eigen zorgverlener."

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.