Volledig scherm
© Marcelle Davidse

De Friezen overheersten bij de negentiende Veerse Meer Sloepenrace

KORTGENE - De Friezen heersten vandaag op het Zeeuwse water. Tijdens de negentiende Veerse Meer Sloepenrace wonnen de noordelingen zowel bij de heren als de dames.

Bij de mannen won het team Grutte Bear uit Joure, bij de vrouwen was dat Pulp Fiction uit Makkum. De winnaars kregen een miniatuur-dukdalf, gemaakt door medewerkers van Gors. De race startte vanmiddag vanuit de haven in Kortgene. In totaal deden 70 sloepen aan de wedstrijd mee. De wind waaide met kracht 3 à 4 uit het oosten. ,,Dat betekende dat iedereen flink moest bikkelen", aldus Marc Beerens namens de organisatie. Langs de route stonden aardig wat toeschouwers. ,,Wat ons betreft was het een zeer geslaagde wedstrijd.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Psychiatrische patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigingen door Vlissingen
    PREMIUM

    Psychiatri­sche patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigin­gen door Vlissingen

    VLISSINGEN – Honderd cliënten van Zeeuwse Gronden, een instelling voor psychiatrische gezondheidszorg, dreigen de dupe te worden van bezuinigingen. Volgens directeur Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden wil de gemeente Vlissingen – die als centrumgemeente verantwoordelijk is voor beschermd wonen – volgend jaar minder geld uittrekken voor patiënten die buiten een instelling wonen. De instelling slaat alarm.